Icon

Nyitva:06:00 - 22:00

Icon

Nyitva:06:00 - 22:00

Készülj Időben Új Kép

Készülj időben a bikiniszezonra!

2024.05.14.

A tavaszi napsütés meleg érzésével napról- napról egyre közelebb kerülünk a nyári időszakhoz is. Sokan alig várják, hogy ismét lenge nyári ruhákban, miniszoknyában vagy épp sortban mutassák meg magukat, ezzel egyidőben pedig népes tábora van azoknak is, akikben előjönnek az ezzel kapcsolatos negatív, tartózkodó érzések, főként a bikini szó hallatán. Ha az utóbbi tábort erősítjük, érdemes átgondolni mit tehetünk annak érdekében, hogy ezt a kellemetlen érzést elmulasszuk és ezáltal ne maradjunk ki semmi olyan programból, amihez valójában lenne kedvünk, de gátlásaink megállítanak minket pl. egy barátokkal, családdal való strandolásban vagy rövid ruhák felhúzásában. Mindenképpen érdemes reálisan látni a helyzetünket és megvalósítható célokat kitűzni, akár szakember bevonásával. Most még időben vagyunk a nagyobb változások megvalósításához, amelyhez ha az akarat már megvan, tudunk adni pár hasznos tanácsot is.

Érdemes elsőként az étkezésünket felülvizsgálni, kellő odafigyeléssel már lényegesen tudjuk növelni az energiaszintünket és néhány kiló akár már ezzel is lecsúszhat:

Változatos zöldség és gyümölcs az étrendbe

Minden nap, lehetőleg többször is kerüljön az asztalra zöldség és gyümölcs, amelyeket a legjobb, ha nyersen fogyasztunk el. Rengeteg recept elérhető az interneten, hogy miként tudunk változatos és valóban nagyon finom salátákat készíteni.

Víz, víz és víz

Nem lehet eleget hangsúlyozni mennyire fontos szervezetünk számára a megfelelő folyadékbevitel. Ha mennyiség már megvan, akkor nem árt foglalkoznunk a minőséggel sem. A cukros, szénsavas üdítőket igyekezzünk kiiktatni a mindennapokból, minél előbb cseréljük le őket szénsavmentes vízre. Ha a sima víz ivása nem megy kellő mennyiségben, válasszunk ízesített változatokat is, vagy otthon is ízesíthetjük pl. citrommal, naranccsal, frissítő uborkával.

Mit és mikor

Nagyon sokan esnek észrevétlenül abba a csapdába, hogy szinte egész nap esznek valamit. Sokszor fel sem tűnik, hogy a fő étkezések között a monitor előtt vagy filmezés közben mennyi plusz kalóriát viszünk be, ezzel a gyomrunkat és állandó munkára késztetjük. Számoljunk le az állandó nasizással és figyeljünk rá, hogy 2 étkezés között 3-4 óra teljen el. Fontos indítása a napnak a reggeli, amelyre bátran fogyasszunk normál mennyiségű szénhidrátot. Ebédre a húsételek mellé kezdetben felezzük meg a köretet és az egyik felet cseréljük le zöldégre, ha ez megy, már mehet a teljes zöldségköret is. Fedezzük fel újra a leveseket, főzelékeket, hiszen jó alapanyaokból készítve valóban nagyon finomak. Uzsonnára bátran együnk egy kis gyümölcsöt, zöldséget vagy joghurtot. Estére igyekezzünk minimalizálni a szénhidrátbevitelt, inkább kalóriaszegényebb fogást válasszunk.

A gyorsabb változáshoz és az egészséges életmódra váltás kihagyhatatlan eleme a rendszere testmozgás. Ha eddig nagy mumusunk volt a sport, barátkozzunk fokozatosan a tevékenységgel.

Gyaloglás, kirándulás:

Nincs is jobb, mint felfedezni tavasszal az éledező természetet. Szervezzünk családdal, barátokkal hétvégi kirándulásokat, ahol friss levegőn vagyunk, jól szórakozunk és közben mozgunk is és figyeljük meg, hogy egyre nagyobb távolságokat vagyunk képesek megtenni.

Edzés:

A Covid óta egyre több lehetőség mutatkozik meg ezen a téren is. Ha nincs bátorságunk lemenni kezdetben egy edzőterembe, csatlakozhatunk egy online közösséghez is, ahol kényelmesen, otthonunkban végezhetjük a gyakorlatokat. Már rengeteg óratípus elérhető, különböző szintekhez rendelve, amelyek sok esetben visszanézhetőek is a nekünk alkalmas időpontban. Ezután már nem lehet kifogás!

Minden formálódni akarónak sok kitartást kívánunk, hiszen kellő türelemmel, motivációval, a célokat folyamatosan szem előtt tartva biztos, hogy előbb-utóbb az eredmény is látszódni fog!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.