Visszaszokni az új normálra

 2020 idáig nem úgy sikerült ahogyan a legtöbben terveztük. Sem magánéleti, sem üzleti, sem pedig gazdasági szempontból nem számított senki ezekre a pangó hónapokra, ezáltal felkészülni sem tudott egyikünk sem erre a helyzetre. Most, hogy már túl vagyunk a teljes karanténon és remélhetőleg nem is leszünk ismét saját otthonaink rabjai itt az ideje lassanként visszatérni a nem is olyan szürke hétköznapokhoz.

Maszk ide vagy oda mindannyian örülünk, hogy ismét az utcákat róhatjuk, hogy szabadon vásárolgathatunk, ehetünk a kedvenc éttermeinkben, mozizhatunk és egy szó, mint száz élvezhetjük a Budapesti mindennapokat.

Mind megtanultuk, hogy csak akkor értékelünk valamit igazán, amikor elveszítjük. Amint bezártak az edzőtermek, boltok és tulajdonképpen minden, rájöttünk, hogy mekkora kincs és szabadság megtervezni egy napunkat. Hogy milyen varázslatos érzés igazából, mikor egyáltalán nincs kedved edzeni is elmenni és végig csinálni, vagy éppen keserédes íze a hétfő reggeleknek.

Nem volt olyan egyszerű otthonról megoldani mindent, megtartani az alvás és bioritmusunkat, nem beleőrülni az otthoniak folyamatos látványába. De megcsináltuk!

Fontos volt, így összefogtunk és túlestünk rajta. Most pedig élvezhetjük a gyümölcsét is lassanként. Biztonságunkért és egészségünkért harcolva lemondtunk rengeteg világi örömről és kényelemről, de eljött az ideje visszakapni minden lehetőségünket. Továbbra is okosan, vigyázva, de

Furcsa érzés idegennek érezni régi szokásainkat, kicsit bizalmatlanok vagyunk mindenkivel, távolságtartásra lettünk átnevelve, zavar minket a maszk is. Nem a legkomfortosabb a helyzet a „szabadban”. De mindezeket leszámítva örüljünk a visszakapott szabadság minden pillanatának a kisebb nehézségekkel mellett is.