Lurdy Kupidó avagy Arról a bizonyos Valentin-napról

Sokféle érzés töltheti el az embert, amikor a tél derekán egyszer csak szembe ütközik vele a tény, miszerint nemsokára Valentin-nap. Nincs benne a tudatalattinkban, könnyedén megfeledkezünk róla, és persze a naptárban sem pirosbetűs munkaszüneti napként van könyvelve, DE!

Mégis egyre elterjedtebb hazánkban köszönteni egymást az év ezen napján, kedveskedni valami ajándékkal, esetleg közös programokat szervezni kedvesünkkel. Sokak hadilábon állnak ezzel, mondván, hogy „ne csak Valentin-napján szeressük egymást” na meg, hogy „ez nem egy magyar ünnep”. Teljesen jogos, ha valaki így gondolja és pont azért, mert nem magyar ünnep, van egy előnye: nem ciki ha nem ünnepeljük meg!

Másoldalról rengetegen várják már az év legromantikusabb napját, február 14-ét, mert a szerelem és szeretet megünneplésének napja egy tökéletes alkalom arra, hogy kifejezzük a számunkra fontos embereknek törődésünk, odafigyelésünket, ami egy hatalmas emocionális feltöltődéssel jár! Ez az életünk mozgató rugója! Szeretni, és szeretve lenni a legcsodálatosabb érzés a világon, ebből merítünk erőt és erre fogunk mindig emlékezni. Néha elfelejtjük kimutatni, azt hisszük evidens azoknak, akiket szeretünk, ami lehet így is van, de más tudni, mint érezni. Nem késhetünk el soha azzal, hogy kedvesek legyünk, nem kerül pénzbe a szeretet és igaz a mondás: amit adunk, azt kapjuk vissza!

A Lurdy Ház hisz a szeretet ünneplésében, ami minden látogatónk számára nyilvánvalóvá vált, mikor megpillantották a gyönyörűen feldíszített, lufiktól és virágoktól hemzsegő standunkat a Valentin-nap összes színében játszva.

 A Lurdy kupidói nagy segítséget jelentettek azok számára, akik nem voltak biztosak abban, hogy mit ajándékozzanak szeretteiknek és nem utolsó sorban be is csomagolták, kidíszítették és köszöntő kártyát is segítettek írni mindnekinek, aki igénybe vette szolgáltatásunkat! Mindez teljesen ingyenesen működött csütörtöktől vasárnapig, de annyi hálát kaptunk cserébe, ami a Mi szívünket is megmelengette!

Hatalmas sikerként könyveljük el ezt az eseményt, köszönjük Nektek is, hogy eljöttetek hozzánk, nemsokára újra találkozni fogunk!

Egy kis művelődés:

A legenda szerint Valentin i. sz. 269-ben vagy 270-ben római pap volt, aki titokban párokat adott össze, ellenszegülve ezzel Claudius császár törvényének, amely átmenetileg megtiltotta a házasságkötéseket. Valentint ezért bebörtönözték. A börtönben barátságot kötött a börtönőr lányával, akit a legenda szerint imájával gyógyította ki betegségéből, majd kivégzésének napján üzenetet írt neki, amit így írt alá:
"A Te Valentinod".

Valentint ma vértanúként tiszteli a katolikus egyház, hisz azért vesztette életét, mert nem tagadta meg az elé kerülő házasság szentségét. Halála napján, február 14-én az ő emlékére cserélnek szívet hívők és hitetlenek. Igaz, csak papírszívet, de örök jelkép az is. Szerelmeseknek, családtagoknak és jóbarátoknak, igazából mindenkinek, aki felé szeretettel fordulunk.

Idén ezen nap ünneplésének lebonyolítása mindenki számára fejtörős volt, ugyanis nem voltak nyitva kávézók, cukrászdák, éttermek. Nem volt mozi, színház, koncert, sőt még wellness hétvégére sem mehettünk. Emiatt kicsit korlátozottabban álltak rendelkezésünkre a lehetőségek, viszont annál személyesebb ajándékok születtek.

Programok

  • 2023. 09. 30. 9:00 - 17:00
    Helyszín: Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont Budapest, 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.
  • 2023. 09. 30. 10:00 - 2023. 10. 01. 18:00
    Helyszín: Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont Budapest, 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.