Erő! Összefogás! Nőnap!

Mit jelent számunkra a Nőnap? Egy ajándékba kapott szál virágot? Figyelmet? Persze ez is. De! A Nőnap valójában nem erről szól. Már az iskolában hozzászokunk, hogyan is ünnepeljük ezt a napot, de megtanuljuk valójában mit jelent? Miért is ünnepeljük a nőket? Mert szépek? Mert kecsesek? Mert mindenre képesek? Mikor rájövünk a három közül ezen a napon melyiken is van igazán a hangsúly, akkor tudjuk megtölteni tartalommal ezt az ünnepet.

„Ez egy feminista ünnep? De hát én nem is vagyok feminista! Vagy mégis?” Sokan nem tekintenek magukra aktivistaként, de azt minden nőnek tudnia és tisztelnie kell, ami a feminizmus lényege. Azoknak a nők, akik a kezdetektől megharcoltak azokért a jogokért amiket ma mind élvezhetünk nem merülhetnek soha feledésbe! A ma már természetesnek tűnő lehetőségeinkért hálásnak kell lennünk! Ezért ma, amikor a férfiak minket ünnepelnek nekünk nem csak magunkat, de ezeket a lehetőségeket és a nőket, akik ezért megküzdöttek kell, hogy ünnepeljük!

Mikor nem hagyod, hogy félbeszakítson egy férfi hangja egy meetingen, mikor nem csak a szépségeddel, hanem az eszeddel is bizonyítasz, mikor szavazol és élsz a jogaiddal, mikor hallatod a hangod mindig a benned élő feminista önérzet szólal meg belőled. Mert igen is! A mi szavunk is ugyanannyit ér, ugyanannyira erős, mint bármelyik férfié! Mindenre képesek vagyunk!

Egy szép virág, egy gyertya fénye vagy csupán egy gondolat. Kinek mi az ünnep. A fontos, hogy ez egy folyamatos harc a mindennapokban, amit mindannyiunknak meg kell vívnia. Ezzel leszünk igazából mind más-más mértékben, más-más módon de feministák!

Programok

  • 2023. 12. 27. 19:00 - 22:00
    Helyszín: Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont Budapest, 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.