A Lurdy Ház jelentős adománnyal igyekszik véget vetni a járványnak

Túléltük a 2020-as évet, idén a fókusz a vírus lezárásán van! A Lurdy Ház pedig igyekszik hozzájárulni mindehhez. Adomány formájában támogatták a Semmelweis Egyetemet, azon belül is a COVID-ellátással összefüggő részleget. Az oltás a megoldás! Ezt már tudjuk egy ideje, viszont nem elég az oltóanyaghoz hozzájutni, más eszközökre is szükség van. Ezek beszerzésében segíti a Semmelweis Egyetemet a Lurdy Ház!

Fecskendők, tűk, sebészi maszkok, kesztyűk tucatjaival lett az Egyetem ellátva, hogy a védőoltások beadása zavartalanul folyhasson. Dr. Stephan Szakal ügyvezető és Zwichl Fanni marketing és kommunikációs vezető adták át szimbolikusan a Semmelweis Egyetemet képviselő dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettesnek és Baumgartnerné Holló Irén gazdasági főigazgatónak az adományt.

A Lurdy Házban a 2021 mottója: kihozni a legjobbat az adott helyzetből! Ezért is kezdték egy nagyobb adománnyal az évet, hogy a vírushelyzetet ne csak a Lurdy, de lehetőség szerint mindenki talán egy kicsit gördülékenyebben vészelhesse át és minél hamarabb pontot tehessünk e fejezet végére. Ennek jegyében szánták ezt az összeget is a továbblépésre, a múlt lezárására!

A Lurdy Ház minden évben jelentős összegeket fordít karitatív célokra, figyelemmel kísérve az éppen aktuális szükséghelyzeteket, így esett most a választás a COVID témakörére, azon belül pedig a megoldás elősegítésére. A vírus leküzdése mellett, még a jövő orvosainak a képzését is a legmagasabb szinten tudja biztosítani a Semmelweis Egyetem, ezért az egyik legmegbízhatóbb központja ennek az ügynek is, így a felajánlott összeg biztosan jó helyre került!

A négymillió forintos adományt az Egyetem alapítványa a betegellátáshoz és a betegágy melletti oktatáshoz is szükséges védőfelszerelések, valamint egyéb, a COVID-ellátással összefüggő és oltások beadásához nélkülözhetetlen eszközök beszerzésére fordítja – árulta el Baumgartnerné Holló Irén, a Semmelweis Egyetem gazdasági főigazgatója, a Semmelweis Egyetem Alapítvány kuratóriumi tagja.

Néhány kérdésben érdeklődtünk, tapasztalataik alapján, mire is számíthatunk a közeljövőben? Beszélhetünk-e itthon harmadik hullámról? A jelenlegi intézkedések mellett egy lefelé menő tendenciát figyelhetünk meg a COVID pozitív és COVID gyanús betegek számát illetően így, amennyiben ezen intézkedéseket fenntartják a megfelelő arányú oltások beadásáig, akkor elkerülhetjük a harmadik hullámot - tájékoztatott dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettes.

Az Egyetem mindig is azt vallotta, hogy a gyakorlat teszi a mestert, ami az egyetemi hallgatók esetében az erős elméleti tudáson alapuló gyakorlati képzés fontosságát jelenti. A Semmelweis Egyetem hallgatói lelkesen vesznek részt az egészségügy legkülönbözőbb területein a járvány elleni küzdelemben, a szűréseken való részvételtől az önkéntes betegellátásban való részvételen át egészen az oltások beadásáig, minden feladatkörből kiveszik részüket. Magabiztosan segédkeznek ezeken a területeken, mivel az egyetemi oktatás kibővült egy a szűrésre felkészítő modullal, amelynek elvégzését kredittel jutalmaznak, így minden hallgató előképzettséget kap – részletezte Baumgartnerné Holló Irén gazdasági főigazgató.

Nem meglepő, néhány távol-keleti ország mintájára bennünk is felmerül a kérdés, lesznek-e egyáltalán még maszk nélküli hétköznapok? Dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettes véleménye erről, hogy míg a maszk a jelenlegihez hasonló módon nem fog a mindennapjaink része maradni, valószínűsíthető, hogy például egy influenza szezonban többen fogják, főképp zárt helyeken – ahol egy légúti fertőzés veszélye nagyobb - választani önként a maszk viselést, mint prevenciót.

Az interjú végeztével a Semmelweis Egyetem, valamint az ott ápolt betegek nevében fejezték ki köszönetüket a Lurdy Háznak, remélve, hogy ezt a korszakot hamarosan lezárhatjuk, és a Lurdy Házhoz hasonlóan, mindannyiunk élete is új lendülettel indulhat el 2021-ben!

Programok

  • 2023. 12. 27. 19:00 - 22:00
    Helyszín: Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont Budapest, 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.